Skip to main content

Basketballen bij BVS

Wil jij lekker samen sporten met jongens en meiden van jouw leeftijd? Werken aan je balgevoel en stuiter-skills? Kom dan basketballen! Basketbal is een snelle, dynamische, maar vooral erg gezellige teamsport. Van sprintjes trekken tot gooien en vangen: bij basketbal gebruik je al je spieren!

We trainen op maandag- en donderdagavond in sporthal De Dioscuren. Trek je sportkleding en binnenschoenen aan, wij zorgen voor een basketbal. Onze club bestaat uit zo’n honderd enthousiaste leden, die gemoedelijk en prettig met elkaar omgaan. Plezier in het basketballen staat voorop!

Bestuur

BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Willem Wouters

Voorzitter

Van mijn tiende tot achttiende heb ik de verschillende teams doorlopen bij BVS, waarna ik na pauzes nu aan mijn tweede periode bezig ben bij de recreanten. Met mijn bedrijf dWise ben ik vooral bezig met organiseren en communicatie. Vanuit die rol wil ik ook onze vereniging helpen. Een mooie club waar we vooral lekker samen kunnen spelen en samen willen presteren.

Peter van Dijk

Secretaris

Hoi, ik ben Peter van Dijk. Ik ben sinds m’n 14e lid van BV Schijndel. De laatste paar jaar basketbal ik zelf niet meer, maar ben nog wel actief als scheidsrechter en trainer. Ik train nu de U10 en sinds een paar jaar ben ik ook weer actief binnen het bestuur als secretaris. Dus als je een vraag hebt over de ledenadministratie, je spelers-nummer of andere dingen neem gerust contact met me op in de sporthal of via de mail.

secretaris@bvschijndel.nl

Fanny Kuster

Penningmeester

Onze zoon Tibeau speelt al een aantal jaren basketbal en ik ga graag naar zijn wedstrijden kijken. Als ouder ben ik betrokken geraakt bij deze gezellige vereniging en inmiddels ben ik bestuurslid. Ik houd ik me bezig met financiën, communicatie en organiseren van activiteiten. Heb je ideeën voor een activiteit, heb je verbeterpunten voor de vereniging of wil je graag helpen bij activiteiten, dan hoor ik het graag!

penningmeester@bvschijndel.nl

Beleid

Het bestuur van Basketbalvereniging Schijndel heeft besloten om de sportieve ontwikkeling van de club te enten op een stevige ondergrond. Daarom zijn we bezig om op diverse gebieden beleid te ontwikkelen. BV Schijndel zet zich volledig in voor de ontwikkeling van de jeugd op sportief en sociaal gebied. Alle aandacht vanuit het bestuur, trainers, vrijwilligers en sponsorbijdragen, dragen direct bij aan de jeugd.

Bekijk de Missie, Visie en Doelstellingen

Vertrouwenscontactpersoon

We vinden het heel belangrijk dat iedereen die lid is van BVS, training geeft of als vrijwilliger actief is voor onze vereniging, zich veilig en prettig voelt. Om deze veiligheid te waarborgen hebben we een VertrouwensContactPersoon (VCP), Wendy Verhagen. Zij is de moeder van Stef (X16-1) en Niek (X18) en de vrouw van Koen (trainer X16-1). Je kunt contact met haar opnemen via vertrouwenscontactpersoonbvs@gmail.com. Vermeld in je bericht je naam en telefoonnummer dan neemt zij zo snel mogelijk contact met je op.

Wendy is bereikbaar voor iedereen binnen de club met vragen en/of zorgen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Een vertrouwenscontactpersoon luistert, denkt mee en kan helpen bij het uitzoeken naar eventuele vervolgstappen, maar is géén hulpverlener en doet niet zelf onderzoek bij incidenten.

BVS - Wendy Verhagen

Externe vertrouwenspersoon
Vind je het niet prettig om met Wendy contact op te nemen, maar liever met iemand die niet bij BVS is betrokken? Bel dan de gratis hulplijn 088-368 68 13. Hier kun je 24 uur per dag, 7 dagen in de week grensoverschrijdend gedrag in de sportomgeving melden. Je kunt niet alleen bellen als je jezelf niet veilig voelt en advies wil vragen, ook als je signalen oppikt van pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie. De hulplijn is bemand door getrainde professionals van de GGD Hart voor Brabant en is een initiatief van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Meierijstad en Bernheze.

Geschiedenis

In 1972 is de Basketbal Club Schijndel (BVS) opgericht door een groepje jongeren met een leraar van het Skinle college Ben Hageman. In die tijd was er iedere vrijdag een zogenoemde Sportinstuif waar je voor een gulden twee uur kon sporten. Omdat er altijd een vrij grote groep aan het basketballen was werd het idee opgepakt om een basketbal club op te richten. De trainingsavond werd maandagavond en dat is nog steeds zo. Op vrijdag werd destijds de gymzaal van de LTS gehuurd. Een van de eerste trainers was Theo Kropman die in het eerste team van EBBC Den Bosch speelde. Den Bosch speelde toen al met enkele Amerikanen die soms ook bij ons kwamen om Theo te ondersteunen bij zijn training.

Het eerste seizoen hadden we een heren en een dames team. De wedstrijdsecretaris, secretaris en penningmeester was Jos Oerlemans. Nog steeds een actief lid. Theo van Heiningen – ook een leraar van het Skinle College – was voorzitter. Omdat de club bestond uit een zeer enthousiaste groep werd er met de hele vereniging op kamp gegaan. In die tijd zeer ongebruikelijk. Tientallen jaren is dit een traditie binnen de vereniging gebleven.

Het tweede seizoen werden de bestuurstaken beter verdeeld en werd Bert Kersten voorzitter. We kregen toen ook jeugdteams en langzaam zijn we binnen enkele jaren gegroeid naar een ledenaantal van ongeveer 100 leden. Met de nodige schommelingen zijn we jarenlang op dat aantal gebleven. De eerste jaren werd alles gestencild en pas na enkele jaren kwam er een clublad “het Prulleke”.

Toen dat door vertrek van de meest actieve leden het clubblad ter ziele ging werd enkele jaren later het initiatief weer opgepakt en werd de Press het clubblad.

Bekijk via de link hieronder ook de pagina die we gemaakt hebben voor het vijftigjarig bestaan van de vereniging in 2022.

BVS 50 jaar

Sporthal

“Castor en Pollux, de Dioscuren”
Beschermgoden van de sport

Castor en Pollux, zijn de twee hallen in het sportcomplex “de dioscuren”. De naam is bedacht door de heer Buenen van het Schijndels weekblad. Maar waar komt deze naam eigenlijk vandaan? De naam van het sportcomplex en de hallen komen uit de Griekse Oudheid. “De Dioscuren” komen uit de Griekse mythen. Mythen zijn verhalen van een bepaald volk die gaan over mensen en goden.

Castor en Pollux zijn twee goden en wel de beschermgoden van de sport. Ze waren dan ook fanatieke sporters. Castor was ruiter en Pollux was vuistvechter. Zij werden door Hercules aangesteld als leiders van de Olympische spelen. Zeus, de oppergod, heeft Castor en Pollux samen aan de hemel gezet als het sterrenbeeld “Tweelingen”. Het Griekse woord voor tweelingen is “Disocuri”. Castor en Pollux werden als tweeling gezien, omdat ze onafscheidelijke vrienden waren.

De bestaande sporthal is vernoemd naar de oudtse van de twee: Castor. De jongste hal naar Pollux.

Het adres van de sporthal:
Sporthal de Dioscuren
Bunderstraat 6
5481 KD Schijndel