Over BVS

In 1972 is de Basketbal Club Schijndel (BVS) opgericht door een groepje jongeren met een leraar van het Skinle college Ben Hageman. In die tijd was er iedere vrijdag een zogenoemde Sportinstuif waar je voor een gulden twee uur kon sporten. Omdat er altijd een vrij grote groep aan het basketballen was werd het idee opgepakt om een basketbal club op te richten. De trainingsavond werd maandagavond en dat is nog steeds zo. Op het moment heeft BV Schijndel twee senioren teams, vijf jeugd teams en één recreanten team. De thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal de Dioscuren op de zaterdagavond.

Bestuur

BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Willem Wouters

Voorzitter

Van mijn tiende tot achttiende heb ik de verschillende teams doorlopen bij BVS, waarna ik na pauzes nu aan mijn tweede periode bezig ben bij de recreanten. Met mijn bedrijf dWise ben ik vooral bezig met organiseren en communicatie. Vanuit die rol wil ik ook onze vereniging helpen. Een mooie club waar we vooral lekker samen kunnen spelen en samen willen presteren.

BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Peter van Dijk

Secretaris

Hoi, ik ben Peter van Dijk. Ik ben sinds m’n 14e lid van BV Schijndel. De laatste paar jaar basketbal ik zelf niet meer, maar ben nog wel actief als scheidsrechter en trainer. Ik train nu de U10 en sinds een paar jaar ben ik ook weer actief binnen het bestuur als secretaris. Dus als je een vraag hebt over de ledenadministratie, je spelers-nummer of andere dingen neem gerust contact met me op in de sporthal of via de mail.

secretaris@bvschijndel.nl
BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Fanny Kuster

Penningmeester

Hoi, mijn naam is Fanny Kuster, moeder van Tibeau Kuster. Door Tibeau ben ik betrokken bij de club en kom ik graag naar zijn wedstrijden kijken. Sinds 2019 ben ik lid van de activiteitencommissie en ben ik ook bestuurslid. Ik houd me vooral bezig met activiteiten organiseren en met de communicatie naar leden en ouders. Heb je ideeën voor een activiteit of wil je graag helpen bij een activiteit, dan hoor ik het graag!

penningmeester@bvschijndel.nl

Beleid

Het bestuur van Basketbalvereniging Schijndel heeft besloten om de sportieve ontwikkeling van de club te enten op een stevige ondergrond. Daarom zijn we bezig om op diverse gebieden beleid te ontwikkelen. BV Schijndel zet zich volledig in voor de ontwikkeling van de jeugd op sportief en sociaal gebied. Alle aandacht vanuit het bestuur, trainers, vrijwilligers en sponsorbijdragen, dragen direct bij aan de jeugd.

De volgende stuken zijn gereed:

Vertrouwenspersoon

Sinds september 2015 heeft BV Schijndel besloten om vertrouwenspersonen aan te wijzen. Op dit moment zijn we op zoek naar iemand die deze rol wil vervullen binnen onze vereniging.

Geschiedenis

In 1972 is de Basketbal Club Schijndel (BVS) opgericht door een groepje jongeren met een leraar van het Skinle college Ben Hageman. In die tijd was er iedere vrijdag een zogenoemde Sportinstuif waar je voor een gulden twee uur kon sporten. Omdat er altijd een vrij grote groep aan het basketballen was werd het idee opgepakt om een basketbal club op te richten. De trainingsavond werd maandagavond en dat is nog steeds zo. Op vrijdag werd destijds de gymzaal van de LTS gehuurd. Een van de eerste trainers was Theo Kropman die in het eerste team van EBBC Den Bosch speelde. Den Bosch speelde toen al met enkele Amerikanen die soms ook bij ons kwamen om Theo te ondersteunen bij zijn training.

Het eerste seizoen hadden we een heren en een dames team. De wedstrijdsecretaris, secretaris en penningmeester was Jos Oerlemans. Nog steeds een actief lid. Theo van Heiningen – ook een leraar van het Skinle College – was voorzitter. Omdat de club bestond uit een zeer enthousiaste groep werd er met de hele vereniging op kamp gegaan. In die tijd zeer ongebruikelijk. Tientallen jaren is dit een traditie binnen de vereniging gebleven.

Het tweede seizoen werden de bestuurstaken beter verdeeld en werd Bert Kersten voorzitter. We kregen toen ook jeugdteams en langzaam zijn we binnen enkele jaren gegroeid naar een ledenaantal van ongeveer 100 leden. Met de nodige schommelingen zijn we jarenlang op dat aantal gebleven. De eerste jaren werd alles gestencild en pas na enkele jaren kwam er een clublad “het Prulleke”.

Toen dat door vertrek van de meest actieve leden het clubblad ter ziele ging werd enkele jaren later het initiatief weer opgepakt en werd de Press het clubblad.

Sporthal

“Castor en Pollux, de Dioscuren”
Beschermgoden van de sport

Castor en Pollux, zijn de twee hallen in het sportcomplex “de dioscuren”. De naam is bedacht door de heer Buenen van het Schijndels weekblad. Maar waar komt deze naam eigenlijk vandaan? De naam van het sportcomplex en de hallen komen uit de Griekse Oudheid. “De Dioscuren” komen uit de Griekse mythen. Mythen zijn verhalen van een bepaald volk die gaan over mensen en goden.

Castor en Pollux zijn twee goden en wel de beschermgoden van de sport. Ze waren dan ook fanatieke sporters. Castor was ruiter en Pollux was vuistvechter. Zij werden door Hercules aangesteld als leiders van de Olympische spelen. Zeus, de oppergod, heeft Castor en Pollux samen aan de hemel gezet als het sterrenbeeld “Tweelingen”. Het Griekse woord voor tweelingen is “Disocuri”. Castor en Pollux werden als tweeling gezien, omdat ze onafscheidelijke vrienden waren.

De bestaande sporthal is vernoemd naar de oudtse van de twee: Castor. De jongste hal naar Pollux.

Omkleden
Er is de mogelijkheid om in heren 1 en heren 2 kleedlokalen om te kleden. De meiden kleedlokaal bevind zich helemaal achterin, bij dames 1 en dames 2 deuren.
BVS kleed zich meestal om bij heren 1 en/of dames 1 kleedlokaal en uit bij heren 2 en/of dames 2.

Het adres van de sporthal:
Sporthal de Dioscuren
Bunderstraat 6
5481 KD Schijndel