Over BVS

In 1972 is de Basketbal Club Schijndel (BVS) opgericht door een groepje jongeren met een leraar van het Skinle college Ben Hageman. In die tijd was er iedere vrijdag een zogenoemde Sportinstuif waar je voor een gulden twee uur kon sporten. Omdat er altijd een vrij grote groep aan het basketballen was werd het idee opgepakt om een basketbal club op te richten. De trainingsavond werd maandagavond en dat is nog steeds zo. Op het moment heeft BV Schijndel twee senioren teams, vijf jeugd teams en één recreanten team. De thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal de Dioscuren op de zaterdagavond.

Bestuur

BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Gijs Boeren

Voorzitter

Hoi, mijn naam is Gijs Boeren, 28 jaar oud en altijd geïnteresseerd geweest in sport! Ik ben actief bij BVS sinds mijn 8ste en zit sinds 2010 in het bestuur. Ik ben begonnen bij de wedstrijdsecretariaat, facebook en website beheerder maar nu vooral hoofd TC en intrim voorzitter. Je mag me altijd aanspreken tijdens de training of wedstrijden als je me ziet lopen. Ik wordt enthousiast als iedereen met plezier op het veld staat te basketballen, zoals ik dat vroeger deed!

BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Peter van Dijk

Secretaris

Hoi, ik ben Peter van Dijk. Ik ben sinds m’n 14e lid van BV Schijndel. De laatste paar jaar basketbal ik zelf niet meer, maar ben nog wel actief als scheidsrechter en trainer. Ik train nu de U10 en sinds een paar jaar ben ik ook weer actief binnen het bestuur als secretaris. Dus als je een vraag hebt over de ledenadministratie, je spelers-nummer of andere dingen neem gerust contact met me op in de sporthal of via secretaris@bvschijndel.nl.

BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Richard van Dijk

Penningmeester

Mijn naam is Richard van Dijk. Ik basketbal al vanaf mijn 8e bij BVS (toen nog Alamerce BVS). Sinds mijn 18e ben ik als vrijwilliger actief binnen de club en sinds mijn 24e als penningmeester. Mocht je vragen hebben over de financiële zaken binnen de club, neem dan gerust contact op of spreek me even aan.

BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Luka Korsten

Penningmeester
BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Koen Timmermans

Wedstrijdsecretaris

Hoi mijn naam is Koen Timmermans. Sinds mijn 12e beoefen ik de aantrekkelijke sport basketbal en naarmate van tijd ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in het spelletje. Vanaf 2012 neem ik deel in het bestuur, gestart als secretaris en inmiddels een aantal jaar actief als wedstrijdsecretaris. Mocht je vragen hebben over de planning of takenverdeling, schroom dan niet om met mij contact op te nemen.

BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Fanny Kuster

Bestuurslid

Hoi, mijn naam is Fanny Kuster, moeder van Tibeau Kuster. Door Tibeau ben ik betrokken bij de club en kom ik graag naar zijn wedstrijden kijken. Sinds 2019 ben ik lid van de activiteitencommissie en ben ik ook bestuurslid. Ik houd me vooral bezig met activiteiten organiseren en met de communicatie naar leden en ouders. Heb je ideeën voor een activiteit of wil je graag helpen bij een activiteit, dan hoor ik het graag!

BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Robert van der Rijdt

PR/Sponsoring
BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Patrick van de Ven

Basketbal Convenant
BVS-Team-Placeholder-Donker-Blauw

Thomas Tegenbosch

Communicatie

Hoi, ik ben Thomas. Ik ben 19 jaar oud en zit al sinds mijn 11e bij BVS. Sinds 2018 zit ik ook in het bestuur en ben ik me gaan richten op de Social Media en communicatie zaken van de club. Ik studeer momenteel Artificial Intelligence aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast kun je me vaak op maandagavond tijdens de trainingen in de zaal vinden of na de trainingen in de kantine.

Mailadressen

Hieronder vind je de mailadressen waar je ons kunt bereiken:

Beleid

Het bestuur van Basketbalvereniging Schijndel heeft besloten om de sportieve ontwikkeling van de club te enten op een stevige ondergrond. Daarom zijn we bezig om op diverse gebieden beleid te ontwikkelen. BV Schijndel zet zich volledig in voor de ontwikkeling van de jeugd op sportief en sociaal gebied. Alle aandacht vanuit het bestuur, trainers, vrijwilligers en sponsorbijdragen, dragen direct bij aan de jeugd.

De volgende stuken zijn gereed:

Vertrouwenspersoon

Sinds september 2015 heeft BV Schijndel besloten om vertrouwenspersonen aan te wijzen.

De volgende leden hebben zich vrijwillig aangemeld als vertrouwenspersonen:

  • Hans van Aalst
  • Jettie de Boer

Geschiedenis

In 1972 is de Basketbal Club Schijndel (BVS) opgericht door een groepje jongeren met een leraar van het Skinle college Ben Hageman. In die tijd was er iedere vrijdag een zogenoemde Sportinstuif waar je voor een gulden twee uur kon sporten. Omdat er altijd een vrij grote groep aan het basketballen was werd het idee opgepakt om een basketbal club op te richten. De trainingsavond werd maandagavond en dat is nog steeds zo. Op vrijdag werd destijds de gymzaal van de LTS gehuurd. Een van de eerste trainers was Theo Kropman die in het eerste team van EBBC Den Bosch speelde. Den Bosch speelde toen al met enkele Amerikanen die soms ook bij ons kwamen om Theo te ondersteunen bij zijn training.

Het eerste seizoen hadden we een heren en een dames team. De wedstrijdsecretaris, secretaris en penningmeester was Jos Oerlemans. Nog steeds een actief lid. Theo van Heiningen – ook een leraar van het Skinle College – was voorzitter. Omdat de club bestond uit een zeer enthousiaste groep werd er met de hele vereniging op kamp gegaan. In die tijd zeer ongebruikelijk. Tientallen jaren is dit een traditie binnen de vereniging gebleven.

Het tweede seizoen werden de bestuurstaken beter verdeeld en werd Bert Kersten voorzitter. We kregen toen ook jeugdteams en langzaam zijn we binnen enkele jaren gegroeid naar een ledenaantal van ongeveer 100 leden. Met de nodige schommelingen zijn we jarenlang op dat aantal gebleven. De eerste jaren werd alles gestencild en pas na enkele jaren kwam er een clublad “het Prulleke”.

Toen dat door vertrek van de meest actieve leden het clubblad ter ziele ging werd enkele jaren later het initiatief weer opgepakt en werd de Press het clubblad.

Sporthal

“Castor en Pollux, de Dioscuren”
Beschermgoden van de sport

Castor en Pollux, zijn de twee hallen in het sportcomplex “de dioscuren”. De naam is bedacht door de heer Buenen van het Schijndels weekblad. Maar waar komt deze naam eigenlijk vandaan? De naam van het sportcomplex en de hallen komen uit de Griekse Oudheid. “De Dioscuren” komen uit de Griekse mythen. Mythen zijn verhalen van een bepaald volk die gaan over mensen en goden.

Castor en Pollux zijn twee goden en wel de beschermgoden van de sport. Ze waren dan ook fanatieke sporters. Castor was ruiter en Pollux was vuistvechter. Zij werden door Hercules aangesteld als leiders van de Olympische spelen. Zeus, de oppergod, heeft Castor en Pollux samen aan de hemel gezet als het sterrenbeeld “Tweelingen”. Het Griekse woord voor tweelingen is “Disocuri”. Castor en Pollux werden als tweeling gezien, omdat ze onafscheidelijke vrienden waren.

De bestaande sporthal is vernoemd naar de oudtse van de twee: Castor. De jongste hal naar Pollux.

Omkleden
Er is de mogelijkheid om in heren 1 en heren 2 kleedlokalen om te kleden. De meiden kleedlokaal bevind zich helemaal achterin, bij dames 1 en dames 2 deuren.
BVS kleed zich meestal om bij heren 1 en/of dames 1 kleedlokaal en uit bij heren 2 en/of dames 2.

Het adres van de sporthal:
Sporthal de Dioscuren
Bunderstraat 6
5481 KD Schijndel